16 juni 2008

Sveriges Ann Coulter står upp i kampen för FRA-lagen

Offentliga Affärers avdelning för bevakning av kriget mot terrorismen gläds efter att ha läst följande blogginlägg om FRA-lagen av Sveriges Ann Coulter - den moderata riksdagsledamoten Anna König Jerlmyr.

När det väl gäller, som till exempel när den amerikanska tortyren i Abu Greib-fängelset avslöjades, eller när en massiv opinion från världens alla MR-organisationer kritiserar terroristfängelset på Guantanamo, visar det sig vilka som verkligen står upp i kampen mot terrorismen.


Och Sveriges Ann Coulter får definitivt räknas dit efter det glädjande beskedet om att hon inte låter sin liberala ideologi stå i vägen för det kraftfulla redskap som de svenska underrättelse- och säkerhetstjänsterna vill få tillgång till i kriget mot terrorismen.

På samma sätt som Ann Coulter tydligt och utan att darra på rösten står upp i debatten till försvar för den amerikanska statens rätt att tortera terrorister, både bevisade sådana och misstänkta sådana, är det självklart att Sveriges Ann Coulter - Anna König Jerlmyr - ska stå upp till försvar för statens rätt att övervaka samtliga medborgares, både misstänkta och icke misstänkta, telekommunikationer:

"Det gör att jag inte utesluter att det kan ske attacker mot vårt land och att vi måste skydda svenska intressen mot detta", skriver Ann Coulter klokt i sitt försvar för den hårt kritiserade FRA-lagen.

Det är när kriget väl har brutit ut som det visar sig vilka det är som står pall. Och då handlar det också om att lösa uppgiften, som alla som har gjort lumpen mycket väl vet, oavsett vilken väg som leder till lösningen av uppgiften.

För att återigen citera Ann Coulters egna ord:

"Bör risken för enskilda tjänstemäns missbruk av befogenheter leda till att vi helt förbjuder signalspaning och underrättelsetjänst? Jag anser inte det."

Offentliga Affärer hoppas att de moderata väljare som personröstar minns vem som vågade stå upp, när de återigen ska kryssa en riksdagsledamot på valdagen 2010.


Andra skriver intressant om , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

jaså. fina argument, men de räcker inte hela vägen, de kräver en ganska naiv utgångspunkt anser jag.

http://mikrofoncaught.blogspot.com/2008/06/rent-mjl-rcker-inte-nr-man-kper-terror.html

Anonym sa...

Det är bättre å se bortom egenintresset å försöka göra en bedömning som göra både och - superposition. Både integritet och skydd.
Ang USA = skitstövlar förstås och Bush drägget (medvetet infört det för sämre, tex inte kontroll över HS). Kriminell regim som signalerat "man kan göra lite som man vill". Staff enda som fungerat och fungerar (och då 1= lika för alla).

Kanske bättre å blicka vidare - fotboja el dyl på Bushadministrationen och hot om liknande för sympatisörer/brottslingar (som dom ju är).
Bush smilade inför påveidioten och div statschefer - en ärlig regering hade inte tagit emot honom.
Givetvis dödstraff med grov tortyr (som han velat ha inför andra) = utlämniningsavtal till Irak tex. Vit fosfor (medskyldig till krigsförbrytelser, juridiska brot, vapenlager, orgnisationen=ÖB, integritetsfrågor, tidigare mutor och jäv och tex kan domaren).
Offergåva för fred till muslimer och öv länder . Satanist el dyl (förvirrad, sjuk människa, neuronavläsning av honom). En sån ska aldrig bli president eller chef igen.
Medier och internet och alla berörda se till.
Speciellt utnyttjar religion till egen fördel (tex Mulla Nasruddin som motsatsen till muslimsk präst= ung som Bush el värre).
Klart, EU muskler.


Den skada man tillfogar sin medmänniska tex övervakar och riskpremie (tex yngre, mer produktiv, bättre, utvecklingspremie/möjligheter) och kalla siffror = tex insiderhandel (kostar ju mdr och tex självmord och barn som missar utbildningschanser etc) = dödsstraff med tortyr är enda straffet (det kommer med frekvens på brott - oavsett moral- att införas som samhällslösning på ett problem då man inte finner alternativ)
Samhällets utveckling går mot detta som självklart (som vetenskaplig teori ungefär eller tillräckligt mkt kumulativt stöd)
Ja, men övervakning= förbjud men IR avläsning av datorn (och rapport och barnporr, övervakningsprogram - detektering i tlfsystem fö - och "virus och andra liknande klart skadliga program").
Datorn är ju "bara" ett verktyg för förnuftet - kanske tom att Usmanns prediktion stämmer in någon gång (tex internet i tv, automatiseringar och lätttillgängligare medier som elektronisk tidning/paper och pocket datorer mm).

Överdrivet?

Men politikerna, riksdagen, måste ju införa detta
IR tech (och detta går ju att framställa via forskare etc i sv)

Dennis Nilsson sa...

En vacker dag kanske Anna König Jerlmyr står där, och eftersom diktatur kramarna tagit alla som kunde rädda henne, så finns det ingen kvar som kan rädda henne.

"Först tog de kommunisterna, men jag var tyst, för jag var ju inte kommunist. Sedan tog de socialisterna, men jag var tyst, för jag var ju inte socialist. Sedan tog de judarna, men jag sade ingenting, för jag var ju inte jude. Sedan tog de katolikerna, jag sade fortfarande inget, för jag var ju protestant. Sedan kom de för att ta mig, och då fanns det ingen kvar som kunde säga något."