23 april 2009

Leif Pagrotsky battlar om den svenska socialismen i The Daily show

The Daily Show är ett av USA:s bästa och mest populära nyhets/satirprogram. Den dagliga halvtimmeslånga kommenterande satiriska nyhetsshowen sänds i USA på kabelkanalen Comedy Central och i Sverige på sen kvällstid med en veckas eftersläpning i kanal 9. Programmet leds av nyhetsankaret Jon Stewart. Nu har The Daily Show i två inslag tittat närmare på Sverige och den svenska modellen.

Alltmedan konservativa kommentatorer och republikanska politiker skruvar upp sin kritiska retorik mot president Obamas ekonomiska politik och anklagar honom för att föra en politik som leder USA rakt mot den socialistiska avgrunden, alternativt "göra om USA till Sverige", för att citera Fox News-profilen Bill O'Reilly, så har The Daily Show och dess utsända Sverige-korrespondent Wyatt Cenac bestämt sig för att på plats i Stockholm och Södertälje undersöka vilken socialistiskt mardröm det är USA är på väg in i.

Missa för allt i världen inte Wyatt Cenacs battle med socialdemokraten Leif Pagrotsky om den svenska socialismen vs den amerikanska modellen i del två.

Andra skriver intressant om , , .