21 juni 2008

Richard Slätt - Centerpartiet 1-0

Att alliansregeringen har hanterat proppen om FRA-lagen på ett oskickligt sätt får väl ändå sägas vara midsommarhelgens underdrift. Men när väl voteringen var genomförd trodde jag ändå att sommarlugnet skulle kunna sprida sig över de borgerliga politikerna och spinndoktorerna och sillen och nubben och smöret och osten.

Men hej och hå vad fel man kan ha.

Via Johan Ingerö hittar jag tipset om Strix-journalisten och Hammarbyaren Richard Slätts mustiga inlägg om centern och FRA-lagen, vilket i sin tur fick centerpartiets spinndoktor, kommunikationsschefen Lena Forsman, att gå i spinn och mejla Richards chef på produktionsbolaget Strix Television, med önskemål om att chefen skulle ta Richard i örat, eftersom Richard använt ett för ledande centerpartisters tycke alltför mustigt språk.

Men hej och hå vad fel man kan göra.

Exakt hur korkat - på en skala från nydemokraten Bouvin (minns ni honom) till diktatorn Mugabe (honom minns vi tyvärr fortfarande) är egentligen Lena Forsmans agerande? En ledtråd får man när man läser följande artikel som toppat DN.se under midsommarhelgen.

Att försöka få Strix vd Henrik Stenlund, som alltså är nära kollega och vän med Strix före detta vd Robert Aschberg, att censurera Richard Slätt, journalist på Strix och före detta chefredaktör på den antirasistiska tidningen Expo, vars ordförande heter just Robert Aschberg, är korkat. Mycket korkat, för att tala klarspråk.

Det är till och med mer korkat än att som statsrådsberedningens moderata presschef Nicklas Bengtsson, försöka lägga munkavle på MUF-Linköpings ordförande, Anton Holmstedt, när han och hans medlemmar ville demonstrera mot FRA-lagen i samband med ett besök av statsminister Fredrik Reinfeldt i Östergötland.

Låt mig ge ett personligt råd till allliansens ledande spinndoktorer. Att fjolla runt med censurfasoner och munkavlar leder garanterat ingenstans, annat än till dålig press och media för era chefer och uppdragsgivare.

Tänk på det nästa gång ni får för er att att försöka belägga anhängare och sympatisörer med tystnadsplikt.

Ps. Att Hammarbyaren Richard Slätt har ett mustig och eldfängt språk, och att han är en känslosam och engagerad person och debattör kommer inte som någon nyhet för läsare av denna blogg. Men om nu inte Lena Forsman klarar av att hantera mustiga och eldfängda och passionerade politiska bloggare ska hon nog avstå från att läsa bloggar överhuvudtaget. Ds.


Andra skriver intressant om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Fyfan för er politiker må ni drunkna i era egna lögner.

Riv ner lagen eller förstör för all framtid partiernas framgång och förtroendet för staten.

Alla ja röstare bör avgå utan förhinder.

Fyfan vilken demokrati VEMFAN har frågat mig eller någon annan vad vi tyckte??

Men det spelar ingen roll tydligen..
Komemr aldrig mera lite på en politiker och kommer aldrig mera rösta.
Betala skatt börjar jag med igen när lagen rivits upp.

Jävla DDR Fasoner.
SKITSTÖVLAR.