19 juli 2008

Rockstjärnan Obama går i JFKs fotspår

Att Barack Obama tar till en del okonventionella metoder under sin kampanj kommer inte som någon nyhet. Därför är det kanske heller inte förvånande att han och hans rådgivare har valt att ta ett radikalt grepp under partikonventet i Denver i slutet på augusti, under vilket Obama formellt ska utses till demokraternas presidentkandidat.

När han håller sitt stora konventstal, under vilket han tar emot och accepterar partiets presidentnominering, kommer han nämligen inte att tala i konventscentret Pepsi Arena, utan han har istället valt att flytta talet till den stora utomhusstadion, Mile High stadium, där det amerikanska fotbollslaget Denver Broncons normalt spelar sina hemmamatcher.

Det betyder att Obama kommer tala på en arena som rymmer 80.000 personer, alltså betydligt fler än de som deltar i konventet som ombud och funktionärer, och som annars hade varit de enda som fått se honom tala live den kvällen.

Men Obama är inte den första demokraten som valt att flytta sitt så kallade "acceptance speech" till en utomhusarena. John F Kennedy valde för snart 50 år sedan att hålla motsvarande tal på utomhusarenan Los Angeles Coliseum.

Historiens vingslag går igen. Se mer om beslutet att tala på Broncos fotbollsarena i ett nyhetsinslag på tv-kanalen CBS.


Andra skriver intressant om , .

17 juli 2008

Jan Guillou: "Jag är socialist på fel sätt"

Dagens i särklass bästa citat hämtas från det läsvärda magasinet Filter, vars tredje nummer damp ned i brevlådan idag. I en artikel intervjuas författaren Jan Guillou med anledning av att hans sista(?) bok i Hamilton-serien kallad "Men inte om det gäller din dotter" släpps på Piratförlaget den 20 augusti.

"Men stuckatur blir jag inte trött på. Det är rätt av mig att bo på Östermalm. Bodde jag på Söder skulle jag ständigt få min bil sabbad av alla socialistiska kamrater som menar att jag är socialist på fel sätt, av feminister som anser att jag inte är tillräckligt feministisk. Och veganerna skulle naturligtvis hälla bajs i brevlådan. Här, I Oscars församling där det är 73 procent moderater, är folk toleranta. De uppfattar en vänsteravvikelse i huset ungefär som om man hade en homosexuell i familjen - det händer i de bästa familjer."


Andra skriver intressant om , , .

16 juli 2008

Obama vill tvinga dina barn att plugga spanska

I alla fall om man ska tro den senaste reklamfilmen från de hårda grabbarna på ExposeObama.com

Det bloggas lite sporadiskt för närvarande hos Offa, vilket förklaras av att den manstarka redaktionen av och till är gone fishing under innevarande månad. Under tiden rekommenderas debatten om Karl Rove mellan Johan Norberg å ena sidan, och Dick Erixon och Johan Ingerö å andra sidan. Den är intressant, eftersom den på ett pedagogiskt sätt visar att Karl Rove är en långtifrån oomtvistad person på högerkanten i amerikansk politik.

Ps. Missa inte heller Johan Norbergs sågning på Expressens kultursida av regeringens hållning i frågan om FRA-lagen. Underhållande är bara förnamnet. Ds.


Andra skriver intressant om , , .

13 juli 2008

Årets Almedalslista

Årets...

Jag mötte Lassie: Karl Rove.Intervju: Karl Rove i Dagens Media (DM var ensamma i svensk media i ett dygn med att ha något publicerat med Rove).

Näst bästa lobbyist: Anders Lago, kommunalråd Södertälje kommun.

Moderator: Susanna Popova.

Fråga: FRA-lagen.

Debattartikel 1: Ulf Adelsohn i Expressen.

Seminarium: Fores FRA-seminarium.

Gäst: Karl Rove.

Almedalsdebutant 1: Bo Jansson JKL.

Citat 1: "Nu blir alliansen arga för att jag ska ha ett FRA-seminarium", Martin Ådahl, chef tankesmedjan Fores.

Fest: Almedalsbloggens champagne-mingel på onsdagen.

Bartenders: Stig-Björn ljunggren och SvD-Maria och DN-Barbro på ovanstående mingel.

Blogg 1: Göran Erikssons FRA-mejl på Svenska Dagbladets Almedalsblogg.

Mingel: PR-byrån Primes rosévinsmingel innan Almedalstalen.

Tomma ballong: Alliansens partiledare som på en gemensam presskonferens högtidligt tillkännagav att Konkurrensverket ska 1) göra sitt jobb och 2) bekämpa de höga citronpriserna medelst en utredning.

Almedalsdebutant 2: Undertecknad.

Paneldeltagare: Juristen Clarence Crafoord från Centrum för Rättvisa på Fores FRA-seminarum.

Efterfestare. Gänget från tankesmedjan Captus.

Efterfest efter efterfesten. Torsdag morgon klockan 03:35 i Bröderna Westanders trädgård.

Charmtroll: Anna König Jerlmyr, moderaterna.

Citat 2: "Jag förstår inte varför man måste klättra i berg för att få gratis sprit. Jag är för rik för att behöva göra det här", sagt av informationschef (som uttryckligen krävde anonymitet) på väg till ett kvällsmingel beläget i Visbys övre regioner.

Pressis: Det sociala geniet Magnus Ljungkvist som tillsammans med Jonas Morian rattar Almedalsbloggen som dels sålde bloggreklam för 164.000 kronor och som dels arrangerade årets fest. Till vardags pressekreterare i landstinget i Stockholm. Där har Mona Sahlin en gjuten presschef på statsrådsberedningen efter en eventuell valseger 2010.

Lobbyist: Johan Thor, PA-chef GlaxoSmithKline.

Politiker: Annie Johansson, centern.

Debattartikel 2: Roland P M tillsammans med Karl Rove i Expressen.

TV: Resumés pratbar i Axess Television.

(Före detta) politiker: Generaldirektören för Svenska Kraftnät Mikael Odenberg som är den enda (före detta) politiker som med kraft och engagemang försvarar FRA-lagen.

Blogg 2: Almedalsbloggen.

Ledarskribenter: Hela Svenska Dagbladets gäng, inklusive den tjänstlediga Maria A som inte kunde hålla fingrarna borta och därför istället passade på att skriva om FRA-lagen på Aftonbladets debattsida.

Debatt: Obama, alias Eric Sundström, Aktuellt i Politiken vs McCain, alias Roland Poirier Martinsson, Timbro, på en av Hill & Knowltons debattkvällar innan Almedalstalet.

Donners Brunn: Donners Brunn.


Andra skriver intressant om .