12 maj 2008

Sabuni attackerar Lago och anklagar honom för att vara lat

Att Södertäljes kommunalråd Anders Lago har gjort ett lyckat framträdande i USA:s kongress har väl inte undgått någon läsare av denna blogg.

Södertälje kommuns lobbykampanj riktad mot regeringen i syfte att få den att ändra flyktingpolitiken och sättet som Sverige tar emot flyktingar på, har uppenbarligen trampat på några ömma tår i regeringskansliet. På något annat sätt går det inte att tolka integrationsminister Nyamko Sabunis generalangrepp på Anders Lago som hon framförde i förra veckan i en paneldiskussion anordnad av tidskriften Neo.

Då sade hon följande enligt Neos reporter Peter Wennblad:

"Vi har ett kommunalråd i Södertälje vars enda uppgift just nu är att gå ut i medierna och tala om hur dåligt det fungerar där och att regeringen måste ta sitt ansvar. (...) Det finns kommunalt självstyre, med resurser och möjligheter att göra saker, som inte har något med regeringen att göra. Men man väljer att spegla det på olika sätt beroende på vilket ansvar man själv vill ta."

Med tanke på att Södertälje kommun (83.000 invånare) tagit emot fler krigsflyktingar från Irak sedan Irakkrigets utbrott än vad hela USA och Kanada gjort tillsammans, och Södertälje samma vecka som hon angrep Lago av tidningen Fokus rankats som Sveriges tredje bästa kommun vad avser integration, så har i alla fall jag lite svårt att förstå exakt vad mer Södertälje borde göra enligt integrationsministerns syn.

Fast det är klart. Det är inte så lätt alla gånger för en enskild liten bloggare att förstå de alltid lika klartänkta, kloka, genomarbetade och handlingskraftiga förslag som regeringen Reinfeldt lägger på riksdagens bord. I synnerhet inte med tanke på vilken enorm mängd propositioner som integrationsminister Sabuni presenterat sedan hon tillträdde på posten.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: