13 maj 2008

Offtopic: Federley får mig att skämmas!

"Jag bad också församlingen om ursäkt och sa att jag skäms att det ska behöva säkerhetskontroller när judar samlas och när vi vill fira Israel 60 år.

På vägen från Synagogan tillbaka till Berns för festen fick vi gå bakvägen av säkerhetsskäl. Två demonstrationer var igång mot Israel var av en var mer våldsam.

Judiska församlingen lägger halva sin budget på säkerhet. Det borde vara statens uppgift att skydda sina medborgare och inte församlingars. Utöver polisen och den judiska säkerhetsstyrkan så var det gott om säkerhetspolis. De flesta judar har blivit så avtrubbade inför detta att de inte ens tänker på det längre."

Saxat från riksdagsledamoten Fredrick Federleys blogg där han rapporterar om firandet av staten Israels 60-årsdag i Stockholm.

Och varför skäms jag då över detta faktum? Jo, för att jag under mina drygt tio år som yrkesverksam journalist på en rad olika redaktioner aldrig begripit att det är så här jävligt ställt i Stockholm av idag. Och att jag självklart borde ha uppmärksammat detta och skrivit om det i någon artikel, någonstans. Som journalist väljar man inte bara vad man skriver om, man väljer dessutom vad man inte skriver om.


Andra skriver intressant om , , .

8 kommentarer:

Federley sa...

Firandet är inte nämnt med en rad i Ab, Expressen, Svd eller DN. Inte heller att man fick slussa alla bakvägar osv. Makalöst!

Andreas sa...

Som sagt var, allt är en fråga om nyhetsvärdering.

Anonym sa...

men FEDERLEY säger ju att det är intressant! då måste väl ändå media rätta sig. det är ju bisarrt att en stödfest för en pacifistisk stat som israel måste ha polisskydd överhuvudtaget, vad äör det med folk!

Andreas sa...

Låt mig förtydliga en sak.

Att festen tvingades ha polisskydd är inte ett dugg upprörande. Jämför med det polisskydd som pariernas olika stämmor och kongresser har nu för tiden, eller med vilket fotbollsderby som helst, så är det inte konstigt. så ligger landet, tyvärr.

Vad som upprörde mig är att den Judiska församligen i Stockholm i Sverige år 2008 tvingas lägga halva sin budget på säkerhetsåtgärdet för att kunna verka fritt och låta sina medlemmar utöva sin religion. Det är upprörande.

Lika upprörd är jag över alla de hot som muslimska gudstjänstlokaler tvingas motta och verka under i Sverige år 2008.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
AA sa...

Skulle motsvarande mobb dyka upp utanför moskén skulle det anses vara nyheter. Är det så att man i någon pressetisk kommité har valt att sopa denna antisemitiska drägg under mattan för att det skulle bli värre om man uppmärksammade dem, som man gjorde med SD i många år?

jocke sa...

Visst kan man kritisera att det inte skrevs om det. Men å andra sidan så fungerar det ju även åt andra hållet. Skrivs ju väldigt sällan om den israeliska statens övergrepp och brott mot mänskliga rättigheter. Medans det nästan jämt står om muslimska staters problem.

Sedan att man får betala en del för övervakningen och skydd. Vad jag vet så får även tex fotbollsföreningar m.m också göra det så det är inget konstigt med det.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.