14 maj 2008

Men hur smart är det här, på en skala?

Alltså, allvarligt talat. Exakt hur smart är/var den handplockade numera före detta republikanska konventsgeneralen Doug Goodyear som nyligen fick sparken för att han vid sidan av sitt jobb som högsta bas för konventet som ska kröna John McCain i början på september, passat på att lobba lite för den burmesiska militärjuntans räkning i USA, i syfte att bättra på dess något solkiga image?

Ok. Det hände förvisso för några år sedan, men trodde Goodyear på fullt allvar att ingen grävande reporter eller demokratisk opposition research-konsult skulle nosa upp att den republikanskt dominerade pr-firman DCI Group som han är vd på uppbar retainer (fast månadsarvode) på totalt 348.000 dollar från de burmesiska generalerna så sent som 2002.

Och vänta lite, ytterligare en anställd i McCains kampanjorganisation fick just sparken för samma smarta grej.

Mark Penn, kom tillbaka, allt är förlåtet!

Jag lovar att aldrig mer klanka på svenska särintressens anställda ombudsmän och lobbyister.

Å andra sidan är jag i min roll som i princip ensam företrädare för den svenska så kallade "bombvänstern" mer och mer inne på Dick Erixons linje, att det har blivit dags att ta i med hårdhandskarna mot militärjuntan i Burma. Frågan är bara om vi inte ska be bombplanen ta en liten sväng förbi DCI Groups huvudkontor i Washington först? Vad tycker du, Dick?

Missa inte heller att läsa Peos utmärkta genomgång av lobbyisternas roller i de olika kampanjerna.

Ps. Hillary Clinton vann stort i primärvalet i lilla West Virginia på Östkusten. Who cares? Ds.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: