15 maj 2008

McCains lobbyister ger honom huvudvärk

John McCains stab av medarbetare är fylld med folk som har en bakgrund i lobby- och pr-svängen på K-street i Washington.

(K-street är ett vedertaget begrepp i politikerlingon i USA. Det är den gata i Washington som rymmer ett flertal huvudkontor för stora pr-byråer och advokatbyråer samt tankesmedjor, som alla på ett eller annat sätt arbetar med att lobba mot Washingtons politiker och beslutsfattare. Ordet K-street kan alltså användas på ungefär samma sätt som vi i Sverige använder ordet Stureplan, för att beskriva det flashiga och hippa nöjeslivet på de heta nattklubbarna i Stockholm).

Det böjar nu ge honom en del huvudvärk, eftersom flera av hans medarbetare har tidigare kunder som inte är direkt pk, om man så säger. Han har tidigare tvingats sparka två medarbetare som har lobbat åt Burmas militärjunta, vilket jag har skrivit om här.

Men det är inte slut med det. Nu har det startats en kampanjsajt kallad Fire the lobbyists!, vars namn talar för sig själv.

Högst upp på de demokratiska hit-männens lista över vilka kampanjmedarbetare till McCain som de vill nita och fula ut står Charlie Black, Thomas Loeffler och Peter Madigan.

En intressant interaktiv nätverksgraf över McCains lobbyistkopplingar (bilden nedan) har plockats fram av demokratiska aktivister. Mer information finns också här.
Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: