31 maj 2008

Regeringen splittrad över hanteringen av Lago

Regeringen i form av integrationsminister Nyamko Sabuni å ena sidan och utrikesminister Carl Bildt å andra sidan är splittrad i frågan om hur den ska svara på, och hantera, kommunalrådet i Södertälje, Anders Lagos lobbykampanj riktad mot regeringens flyktingpolitik.

Någon annan slutsats går inte att dra av vad Carl Bildt skriver på sin blogg i samband med den svenskarrangerade FN-konferensen om Irak:

"Mest spännande tror jag blir dels mötet med näringslivet - potentialen för framtiden skall inte underskattas - och dels mötet med irakier som bor här i Sverige. Cirka en procent av Sveriges befolkning har på ett eller annat sätt rötter i Irak."

Det ska jämföras med en hårt pressad integrationsministers tidigare angrepp på Anders Lago och Södertäljes mottagande av krigsflyktingar från Irak.

Notabelt är att Anders Lago inte blev inbjuden att besöka Irakkonferensen i Upplands Väsby. Regeringens officiella bortförklaring till att de inte vågar släppa fram honom på den internationella scenen är att konferensen arrangeras av FN Och Irak gemensamt, och att Sverige inte kan ha några synpunkter på vilka som bjuds in som deltagare och gäster till den.

Det är en förklaring som saknar trovärdighet, minst sagt. Men det visar också vilken respekt som den borgerliga regeringens känner för det socialdemokratiska kommunalrådet Anders Lago och hans framgångsrika arbete med att förändra det svenska flyktingmottagandet.

Lago är solklar favorit till att vinna branschtidningen Resumés tävling om årets lobbyist, när den går av stapeln senare i år. Kom ihåg var ni läste det först.


Andra skriver intressant om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lago borde vinna pris som årtiondets idiot!
Per

Anonym sa...

Jag hoppas att han vinner!