26 maj 2008

Avslöjande bild

Det här är en mycket avslöjande bild som är tagen på näringsministerns vice chefsstrategs arbetsrum. Jag poängterar alltså att bilden är tagen på näringsministerns vice CHEFSSTRATEGS arbetsrum.

Måhända aspirerar Elisabeth Thand Ringqvist på titeln sveriges Mark Penn, för om Elisabeth gillar Hillary, så borde rimligtvis också just Mark Penn vara Elisabeth Thand Ringqvist personliga förebild, eller hur?

I vilket fall så ger bloggen Departementets fablesse för antingen McCain eller Clinton en intressant inblick i kvalitén på den politiska omvärldsanalysförmågan hos Mauds Olofssons stab.

Fast Elisabeth ska veta att hon inte behöver skämmas, (eller jo, det behöver hon faktiskt), men hon är i alla fall i lika gott (eller ska vi snarare säga dåligt) sällskap när man kikar över till den politiska oppositionen i riksdagen.

Det är allmänt känt att både Pär Nuder och Mona Sahlin är devota Clintonanhängare, och att både Mona Sahlin och Pär Nuder och Monas stab och socialdemokraternas egen Pravdaredaktör fortfarande inte har hämtat sig från vare sig det faktum att Bruce Springsteen naturligtvis stöttar Obama, eller att det stod klart i mitten på februari att Hillary Clinton i praktiken redan då förlorat demokraternas primärval.


Andra skriver intressant om , , .

2 kommentarer:

Håkan sa...

Fast vänta nu. För det första så är det väl känt att Obama-lägret är hyfsat starkt på Departementet - (se tex http://departementet.wordpress.com/2008/02/05/kampanjande-in-i-det-sista/ samt http://departementet.wordpress.com/2008/02/06/exit-poll-kungsholmen/).

Sen så tror jag faktiskt inte att vare sig Elisabeths eller Sahlins stöd till Hillary har något med politisk omvärldsanalysförmåga att göra. De menar faktiskt att hon är den bästa kandiaten.

Dessutom blir man ju lite nyfiken på vem chefsstrategen är. Det var nya titlar.

Andreas sa...

Stabschefen - eller planeringschefen som de hette på den förra regeringens tid - är per definition departementens chefsstrateger.

Och enligt vad jag har förstått när jag har pratat med källor i regeringskansliet så är Elisabeth det närmaste man kan komma en vice chefsstrateg på Näring, eftersom hon per definition inte kan vara chefsstrateg eftersom hon inte är Mauds stabschef.

Sen hävdar jag med emfas att alla personer som så till den milda grad fortfarande stöttar HRC att de flashar med det på en sådan bild måste vara beredda att ta en del av ansvaret för HRC:s öppet rasistiska och islamofobiska argumentation som har använts mot Obama ända sedan primärvalet South Carolina.

Jämför med den amerikanska liberala pratradiodrottningen Randi Rhodes resa från Clintonsupporter via neutral till stenhård Clintonkritiker, just på grund av hennes brutalt smutsiga argumentation och kampanj mot Obama.