27 maj 2008

Tucker for President?

Mycket ska man då få uppleva innan den yttersta dagen är här. Till exempel det faktum att mycket tyder på att den politiska kommentatorn och programledaren i radio och tv - Tucker Carlson - allvarligt övervägt att ställa upp i presidentvalet 2008 som det libertarianska partiets kandidat.


Vilket översatt till svenska förhållanden ungefär är som om bloggaren Dick Erixon skulle ställa upp i det svenska riksdagsvalet 2010 som förstanamn på Frihetsfrontens lista.


Bakom ryktet att Carlson övervägt en kandidatur ligger opinionsundersökningar som genomförts i vilka ett undersökningsföretag ringt folk som är delegater på det libertarianska partiets konventet, för att fråga dem om hur de ser på Tucker Carlson som eventuell politiker. Enligt Carlsons kollega och vän sedan många år - Jake Tapper på ABC News - tänker inte Carlson kandidera, men ändå fortsätter någon eller några att via opinonsundersökningar pejla läget för en Carlsonkandidatur.

Mysteriet tätnar.

Ps. Det finns ett klassiskt inlag på tuben hämtat från det numera nedlagda CNN-programmet Crossfire år 2004, i vilket programledarna Tucker Carlson (höger) och Paul Begala (vänster) gick en match med programledaren Jon Stewart från The Daily Show.

Det svensk-amerikanska högerspöket Billy McCormac på Timbro och undertecknad har diskuterat det här inslaget när vi pratade medieträning i något sammanhang. Jag tycker att Stewart gör riktigt bra ifrån sig som gäst. Billy tycker att Stewart gör en riktigt dålig insats som slår tillbaka mot honom själv och får honom att framstå som en dumdryg översittartyp och mobbare. Döm själva. Ds.


Andra skriver intressant om , , , .

Inga kommentarer: