26 maj 2008

Extra: Fredrik Reinfeldt skrattar på bild!

Detta är smått sensationellt. Normalt ser statsminister Fredrik Reinfeldt alltid allvarlig ut på bild, till skillnad från parhästen finansminister Anders Borg för att ta ett exempel, som bevisligen ofta klarar av att se ut som om han har ett jobb som han både trivs med, och tycker är roligt på en och samma gång.

Därför kan Offa delge sina läsare ett smått sensationellt avslöjande. Det finns åtminstone två publicerade bilder på vilka statsministern ler och ser ut att ha en trevlig dag på jobbet. På en av dem skrattar han till och med, nästan i alla fall!

Bilderna hittar du genom att läsa den moderata partitidningen Medborgaren nummer tre 2008, och bläddra fram till sidan 22.

Det numret bara måste läsas av ytterligare en anledning, för den delen. Bilden av landstingsrådet Filippa Reinfeldt på sidan fyra är antagligen en av de bästa porträttbilder som någonsin har tagits av en ledande svensk politiker. Jag skämtar inte. Heder åt fotografen Emila Öije.

Jag måste baske mig ta mig en allvarlig funderare på om jag inte ska personrösta på Filippa R i landstingsvalet 2010.

Ps. Fredrik. Låt inte försvarsminister Anders Borg lägga ned det svenska försvaret, snälla. Då kan du nämligen aldrig svara med en lika cool mottagning som den under ditt Kinabesök som skildras på bild på sidan 23 i nummer tre 2008 av Medborgaren.

På dagens debatt i DN publicerar för övrigt Finlands försvarsminister och Sveriges biträdande försvarsminister en gemensam debattartikel. I den kan man bland annat läsa följande passage:

"Våra länder har så långt valt olika vägar för försvarets utformning, men samråder om omställning och framtida inriktning."

Ja, fast nog är det skillnad på omställning och omställning allt. I Finlands fall vässar man och moderniserar försvarsmakten, och i fallet Sverige lägger man ned försvarsmakten. Ds.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: