14 april 2008

Nu går flyttlasset...

...tilbaka till Louisiana för de politiska superstrategerna James Carville (demokrat) och Mary Matalin (republikan) som precis har köpt ett hus i orkandrabbade New Orleans, rapporterar Newsmax.

Carville föddes på en militärbas i Georgia men växte upp i Louisiana där han tog sin universitetsexamen i juridik på Louisiana State University. Han påbörjade sedemera en advokatkarriär som hans raskt övergav eftersom han enligt egen utsago var en urkass lagvrängare.

Mary Matalin kommer ursprungligen från Illinois.

Om du är det minsta intresserad av amerikanska presidentvalskampanjer ska du läsa den fantastiska dagboken "All´s fair: Love, war and running for president" som de har skrivit tillsammans. Bättre insiderskildring från två konkurrerande valkampanjer finns inte. Läs och njut!

Vill du se Carville och Matalin i full aktion, kommenterandes det stundande primärvalet i Pennsylvania i det bästa politiska tv-program USA har att erbjuda, Meet the Press? Ladda då hem söndagens program eller titta på det direkt, så får du se det politiska powerparet rocka loss på ett sätt som vi aldrig någonsin kommer få se firma Reinfeldt & Reinfeldt göra.

Ps. Tillsammans med demokraten Bob Shrum och republikanen Mike Murphy som också deltar i rundabordsdiskussionen representerar de fyra politiska konsulterna en samlad erfarenhet av, och kunskaper om, valkampanjer som vida överstiger hela den svenska politiska ombudsmannakårens gemensamma erfarenhet av att driva valrörelser, jag lovar. Ds.


Andra skriver intressant om , , .

1 kommentar:

ckrantz sa...

Carville och Matalin är alltid underhållande.

Det hade behövts ett program som MTP i sverige på söndagarna istället för de nu sömngångaraktiga alternativen.

George S bok infrån vita huset hade sedan blivit ett bra komplement till Carvile Matalin boken. Han fortsätter där dom sluta efter valsegern 92