15 april 2008

Magdalena Ribbing om Reinfeldts kläder

(Uppdaterad 080422 kl. 10.39)
Av alla politiska pseudodebatter med pr-vinkel får väl ändå de senaste dagarnas diskussion om euhuruvida statsministerparet Fredrik och Filippa Reinfeldt gjorde rätt som gled av det svenska flygplanet vid välkomstcermonin i Kina, iförda kläder som inte ligger Berra Ohlsson och Robban Söderberg efter, sägas ta priset.Men oavsett klädfrågans politiska tyngd har i alla fall vett- och etikettexperten och före detta DN-journalisten Magdalena Ribbing, som i många år var redaktör för den utmärkta politiska skvallerspalten Tysta Mari i DN, sagt sitt i P1-morgon.

Något mer behöver inte sägas.

-----

Jo, något mer behöver bevisligen sägas. Den uppgift som jag sedan länge haft - och redogjort för i ovanstående inlägg - om att Magdalena Ribbing under slutet av sin tid som fast anställd reporter på Dagens Nyheter bland annat var redaktör för skvallerspalten Tysta Mari, som publicerades på söndagarna, har visat sig vara felaktig.

I ett mejl till Offentliga affärer skriver Magdalena Ribbing följande:

"Jag har aldrig någonsin haft ansvar för eller varit redaktör för Tysta Mari. Under mina 30 år på DN lämnade jag i likhet med övriga DN-medarbetare enstaka gånger en notis dit, aldrig av något större nyhetsvärde."


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: