17 april 2008

Den stora Clintonkonspirationen

Okej, jag kan inte hålla mig längre, och tänker därför ansluta mig till konspirationsteoretikerna som är övertygade om att Bill Clinton inte vill se sin hustru Hillary Clinton vinna först primärvalet och sedan presidentvalet för att slutligen sväras in som president den 20 januari 2009 av ordföranden i USA:s högsta domstol.

Varför jag tror det? Jo, för att Bill Clinton, som bevisligen är den skickligaste kampanjpolitiker som demokraterna producerat sedan JFK vann valet 1960, gång på gång på gång gjort obegripliga blunders under offentliga framträdanden på sin kampanjturne som skadat hans hustru gång på gång på gång.

Bill Clinton är för skicklig och erfaren för att göra sådana missar, som dessutom så uppenbart strider mot flera av hans grundläggande råd i hans egen lärobok i konsten att driva en valrörelse.

Okej, ingen är perfekt, och till och med den skickligaste av dem alla kan göra en miss, eller kanske två. Men inte så uppenbarligen och övertydligt trampa i klaveret gång på gång på gång, som Bill Clinton gjort alltsedan han klev ned i det rasistiska anti-Obamaträsket efter primärvalet i South Carolina.

Någonting är fel. Någonting stämmer inte. Kanske är det som så att Bill Clinton inte är medveten om det själv, och att det är hans undermedvetna som spelar honom spratt? Jag vet inte. Men jag vet att den Bill Clinton vi har sett skjuta sig själv i foten upprepade gånger 2008 är skuggan av sitt forna jag, det jag vi såg i full adrenalinsprutande aktion i valet 1992.


Andra skriver intressant om , , .

1 kommentar:

Johan sa...

Ett ord... senildemens.