13 april 2008

Chelsea - världens äldsta tonårsdotter

Lördagen den 12 april släpptes enligt uppgift på Wikipedia den före detta demokratiska kongressledamoten Edward "Ed" Mezvinsky ut ur fängelset, efter att ha avtjänat ett sjuårigt fängelsestraff för att ha dömts i mars 2001 för att ha förskingrat tio miljoner dollar från en bank.

Varför är då det av intresse? Ed Mezvinsky är knappast den första politiker som fått skaka galler för dumheter han gjort under eller efter sin politiska kärriar.

Jo, Ed har en son - Marc - som tidigare dejtade Chelsea Clinton och hade ihop det med henne.

Nu har jag ingen aning om varför Chelsea Clinton slutade dejta Marc för att sedemera få ihop det med Ian. Men ibland får jag en känsla av att 28-åriga Chelsea Clinton, som arbetar som investeringsanalytiker på hedgefonden Avenue Capital Group, är världens äldsta tonårsdotter som bara seriöst dejtar de män som godkänts av mamma och pappa.

Varför är jag inte förvånad?

Ps. Det är fullt möjligt att Chelsea återigen är singel efter att för ett par år sedan har gjort slut med den ett år äldre journalisten Ian Klaus, som bland annat arbetat som korrespondent i Irak och Afghanistan. Jag ska erkänna att den här sortens kändisjournalistik inte är min allra starkaste sida, så det är möjligt att jag inte riktigt har koll på hur hennes privatliv ser ut i skrivande stund. Om någon av bloggens läsare vet hur det är ställt med Chelseas privata relationer för närvarande får ni gärna utreda det i kommentarerna. Ds.


Andra skriver intressant om , , .

7 kommentarer:

Gunilla K sa...

Hej Andreas,

Jag har inte heller så himla bra koll på Chelsea Clintons privatliv, men eftersom du bad om kommentarer – detta är mina 5 cents:

Såvitt inget hänt på sistone är hon tillsammans med Marc Mesvinsky. Enligt rykten här och var (t ex New York Magazine) förlovade de sig rentav nyligen, men jag har inte hittat någon bra källa som bekräftar det.
Jag såg Chelsea här i New York för några veckor sedan, närmare bestämt på en restaurang i Westchesterkrokarna på påskdagen – tillsammans med sina föräldrar och en ung man som var misstänkt lik Mesvinsky av bilderna att döma.
Och jag såg dem tillsammans på en operaföreställning på The Met i New York för kanske två och ett halvt år sedan, då hade de just blivit tillsammans (och hon hade relativt nyligen gjort slut med Ian Klaus).
Så singel är hon nog inte, utan de verkar vara ett stabilt par sedan ett bra tag tillbaka!

Gunilla K sa...

Oops, jag stavade fel ovan: Mezvinsky med -z- först ska det förstås vara, som du har skrivit!

Andreas sa...

Coolt Gunilla.

Du tydligör på ett exemplariskt sätt varför redaktioner måste ha utrikeskorrar och stringers på plats runt om i världen. Det räcker inte med att ha utrikesreportrar som sitter på hemmaplan och läser de internationella nyhetsbyråernas telegram.

Gunilla K sa...

Ja, eller hur?! Det gäller att röra sig på operaföreställningar och fine dining-restauranger, även om ens fältspaningar bara resulterar i en och annan bloggkommentar... ;-)

Gunilla K sa...

Apropå fältarbete: Kan tilläggas att jag var på Blue Hill at Stone Barns (restaurangen där jag såg alla Clintons) för andra gången, för att samla mer material till ett reportage som kommer i Gourmets nästa nummer.
Samtidigt som jag faktiskt lite grann hade tänkt att de skulle kunna dyka upp när vi var där – de har varit på den restaurangen tidigare flera gånger, och vad vore väl naturligare än att gå till en av hemtraktens bästa ställen för en familjemiddag en solig påsksöndag? – så blev jag liiite förvånad över att de dök upp just när jag Gourmet-spanade.
Jag har nämligen just gjort ett reportage om den kock som Hillary Clinton anställde till Vita huset 1995, som finns med i det nummer av Gourmet som är ute nu. Och det är ju inte helt vanligt att man får se familjen Clinton i ett helt privat sammanhang. Så lite paff blev jag.

Andreas sa...

En duktig journalist med bra magkänsla förtjänar att ha lite tur med tajmingen också.

För att citera den legendariska golfspelaren Ben Hogan:

"Golf is a game of luck. The more I practice, the luckier I get."

Gunilla K sa...

Ah, det var ett bra citat, det ska jag ta till mig!