28 april 2008

Den stora Clintonkonspirationen II

Varför hoppar inte Hillary Clinton av från demokraternas primärval, eftersom det har stått klart redan sedan mitten på februari att hon har förlorat mot Barack Obama? Det är tiotusenkronorsfrågan som sysselsätter de flesta politiska kommentatorer i USA för närvarande.

Låt mig bidra med min lilla teori och förklaringsmodell.

Hillary Clinton är fullständigt och genuint äkta övertygad om att Barack Obama kommer förlora mot John McCain i presidentvalet i höst. Hon tror vidare att John McCain endast kommer sitta en period i Vita huset, antingen på grund av att han inte kommer ställa upp för återval år 2012, eller att han då kommer vara så pass impopulär så att han rimligtvis förlorar valet till sin demokratiska motkandidat.

Genom att fortsätta primärvalet hela racet ut, ser Clinton till att dels försvaga Obama ytterligare inför höstens val så att han absolut garanterat förlorar till McCain, och dels ser hon till till att positionera sig som den solklara demokratiska kandidaten i pole postion inför demokraternas nästa primärval, vintern och våren 2012.

En konspirationsteori? Javisst. Men jag tror att konspirationsteori I och II är det som för närvarande bäst förklarar paret Clintons agerande.


Andra skriver intressant om , .

Inga kommentarer: