27 april 2008

Let´s gatecrash the party in Denver

Givet de senaste turerna i den svenska försvarspolitiska debatten, och det faktum att försvarspolitiken sedan det senaste ministerskiftet på försvarsdepartementet i praktiken helt och hållet styrs från finansdepartementet och dess chef Anders E Borg, förstår jag att bloggaren Dick Erixon formulerar frågan på följande sätt:

"Vilken sorts hippieskjuka har Alliansen fått? Och varför? Ingen tycks kunna förklara vad man håller på med. Man agerar som en påtänd haschpundare när man påstår att vi ska ha ett försvar samtidigt som allt läggs ner."

Givet det faktum att statsrådet Anders E Borg har en bakgrund såsom tillhörandes den kanylliberala falangen i Fria Moderata Studentförbundet, så är det alltså en fullt berättigad fråga som Dick Erixon formulerar.

Men personligen tror jag inte att inte det röks på under de försvarsekonomiska analyserna som görs av finansens försvarsbudgethandläggare, även om man verkligen kan börja fundera i de banorna.

Däremot är jag övertygad om att grabbarna och tjejerna bakom aktionsgruppen Re-create 68 röker på. Och det ordentligt.


Namnet Re-create 68 syftar på de happenings och sit-ins på Chicagos gator och torg som genomfördes i direkt anslutning till det demokratiska partikonventet i Chicago 1968.

Nu vill ideologerna, krigsmotståndarna, antirasisterna och anti-imperialisterna bakom aktionsgruppen alltså göra samma sak igen. Den här gången under demokraternas partikonvent i Denver, Colorado under slutet av augusti.

Ska bli kul att se om de lyckas.

Ps. Demokraternas konvent går av stapeln i en kongressanläggning som heter Pepsi Center. Coolt namn, om ni frågar mig. Låter som ett amerikanskt svar på Folkets Hus, eller hur? Och med tanke på vilken nyckelroll de fristående så kallade superdelegaterna kommer få på konventet, rekommenderas ett besök på en anonym superdelegats blogg mrsuper.org, som jag hittat via den alltid läsvärda Peo på USAval.se Ds.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: