14 juni 2008

"Vi får aldrig någon lugn och ro"

I lördagens DN återfinns på insidan en ögonblicksbild från dagens Södertälje. Ingressen lyder:

Södertälje har tagit emot fler irakiska flyktingar än hela USA. Ofta bor de extremt trångt - det är inte ovanligt att fem vuxna delar på ett rum. "Vi behandlas som djur", säger Samy.

Efter att ha läst reportaget som beskriver hur allmännyttiga Telgebostäder har tvingats införa maxregler för hur många som får bo en lägenhet för att motverka "osunda boendeförhållanden", ställer jag mig återigen frågan; vad menade egentligen regeringens folkpartisktiska integrationsminister Nyamko Sabuni när hon tidigare i år på ett seminarium arrangerat av tidskriften Neo attackerade Södertäljes kommunalråd Anders Lago genom att säga:

"Vi har ett kommunalråd i Södertälje vars enda uppgift just nu är att gå ut i medierna och tala om hur dåligt det fungerar där och att regeringen måste ta sitt ansvar. (...) Det finns kommunalt självstyre, med resurser och möjligheter att göra saker, som inte har något med regeringen att göra. Men man väljer att spegla det på olika sätt beroende på vilket ansvar man själv vill ta."

Menar hon alltså att det är fel att gå ut och berätta om trångboddheten bland en stor del av de irakiska krigsflyktingarna som kommit till Södertälje?


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: