12 juni 2008

Årets bok

Trots att jag ännu inte - av lätt insedda skäl - har lagt fingrarna på ett recensionsexemplar av Pär Nuders politiska memoarer som kommer i höst, så kan jag redan nu med bestämdhet hävda att årets politiska bok alla kategorier är följande:


Den är skriven av Arianna Huffington, en före detta konservativ aktivist som skådat ljuset och därför bytt sida och grundat den liberala bloggtidningen Huffington Post, som hon också är chefredaktör för.

Inte för att jag har läst den, men en bok med titeln "Right Is Wrong: How the Lunatic Fringe Hijacked America, Shredded the Constitution, and Made Us All Less Safe (and what you need to know to end the madness)", kan helt enkelt inte vara dålig.

Den kan kanske till och med återföra denna stackars förtappade själ till fåraflocken, bara han slutar predika den satansinfluerade så kallade hårda rockens dödskultsfyllda hatbudskap om död och förstörelse och droger och promiskuitet och tung basindustri med inrikting på metallurgi, och istället börjar tro på människans inneboende förmåga att både göra gott, och tro gott om sina medmänniskor.

Ps. Arianna kan avnjutas i podradio en gång i veckan i den utmärka kommenterande politiska talkshowen Left, Right & Center, som produceras av NPR-stationen KCRW i Santa Monica, beläget i södra Kalifornien. Ds.


Andra skriver intressant om , .

Inga kommentarer: