09 juni 2008

Veckans TV-tips

TV8 måndag till och med torsdag den här veckan visas en serie dokumentärer om amerikansk politik. Sändningstid är klockan 22.30 med repris 14.00 dagen efter.

måndag och tisdag visas två program med titeln Politikens processer:

"Detta är en verklig titt bakom kulisserna på en av de största politiska händelserna i USA under 2004. Vi får se allt ur ett fågelperspektiv och vara med om och ibland ifrågasätta några av politikernas ansträngningar när det närmar sig den officiella avsparken för presidentvalet. I detta program får vi ett unikt perspektiv på den amerikanska politiska processen."

onsdag och torsdag sänds två program om det som något mer än annat format den moderna politiska journalistiken i hela västvärlden - Watergateskandalen:

"Det är 33 år sedan förhören och utredningen av inbrottet på Watergate Hotel i Washington, där de amerikanska demokraterna hade sitt högkvarter. Det som började som en märklig historia i pressen kom att bli en berättelse om orättvisa och maktmissbruk. En berättelse som skulle skaka politik och allmänhet så till den grad att synen för alltid förändrades. I dokumentären “Watergate Plus 30” intervjuas inblandade parter. Nya avslöjandes görs. Bland annat får vi höra att Jeb Magruder, Nixons kampanjsamordnare, påstår att Nixon själv låg bakom inbrottet. Detta är ett historiskt program som ger oss en klar bild över sammanhang, historia och förklaring."


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: