26 april 2008

McCains tuffa kvinnor

I dag lördag kväll arrangeras en tung politisk middag i huvudstaden Washington. Det är Vitahuset-korrespondenternas förening som sig bör som står bakom den modesta middagsbjudningen vars inbjudna gäster och talare alltid brukar dra till sig stor uppmärksamhet.

I kväll kommer John McCain stå i rampljuset, eller snarare två av de starka kvinnor som omger honom; nämligen hans enda biologiska dotter i hans andra äktenskap - 23-åriga Meghan McCain och John McCains 96-åriga krutgumma till morsa, Roberta McCain. De deltar på middagen på inbjudan av People Magazine.


I en intervju som Meghan gav till tidningen GQ förra månaden kallade hon sin farmor för "crazy in a good way."

- Nana kör fort, sade Meghan McCain i intervjun:

- Hon stoppades av polisen efter att ha kört i 180 (km/h) i Flagstaff för ett år sedan.

Till saken hör attt Meghan McCain deltar mycket aktivt i sin fars presidentkampanj, från vilken hon bland annat bloggar, och fyller sin blogg med roliga insiderdetaljer från livet på "The Straight Talk Express", som John McCain kallar den turné som tar honom land och rike runt.

Själv är hon i vanliga fall en socialt liberal och ekonomiskt konservativ pappas flicka som bland annat älskar ölet Bud Light, avslöjar hon för GQ. I valet 2004 röstade hon på demokraten John Kerry. I fjol tog hon examen från Columbia University där hennes huvudämne var konsthistoria.

- Jag tror på en rad republikanska ideal, med kriget [i Irak] som nummer ett av det som jag är helt och hållet överens med pappa om.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: