25 april 2008

EXTRA: Thomas Friedman tårtad

Den flerfaldigt pulitzer-belönade författaren och New York Times-krönikören Thomas Friedman har blivit tårtad. Tårtningen skedde den 22 april i samband med en föreläsning om miljöfrågan som Friedman höll på på Brown University i Providence (Var i helvete ligger det??? Har fan inte tid att faktakolla, måste publicera fort som fan!) under Earth Day. Närmare bestämt skedde den fasansfulla attacken i lokalen Salomon 101, rapporterar collegetidningen The Brown Daily Herald.

Den kvinnliga tårtisten, som hade en manlig medbrottsling och pamflettutdelare (säkert kommunist också) på plats i audiotoriet, tårtade den New York-baserade världsreportern, kolumnisten och intellektuella giganten Friedman med två bakverk bestående av mestadels grön hårt vispad grädde, som hon hållit dolda i en plastpåse införskaffad i Browns bokhandel, och som i sin tur låg nedstoppad i en röd ryggsäck som hon obehindrat burit med sig in i hörsalen, uppenbarligen utan att bli avslöjad av vare sig säkerhetsvakter eller den bevisligen undermåliga säkerhetskontrollen under det aktuella evenemanget i fråga.

Se de rörliga bilderna från den fasansfulla attacken här.

Den överraskade men alltid lika modiga världsreportern Friedman lyckades alltså blockera den ena tårtan med sin hand, och ducka för den andra. Men blev ändå trots det resoluta försvaret, nedsmetad med grön grädde i både ansiktet och på kläderna.

Efter attacken sprang den kvinnliga missdådaren tillsammans med sin manliga (säkert kommunistiska) pamflettspridande propagandist och medbrottsling ut ur byggnaden genom den sydöstra entrén i huset. Hack i hälarna hade de framför ögonen på de paralyserade och djupt chockade åhörarna mötesorganisatören och biologiprofessorn Stephen Porder, som gjorde sitt bästa för att genom ett handfast och resolut medborgaringripande ta fast de båda missdådarna.

En på platsen närvarande polis sprang också han omedelbart mot den sydöstra entrén, men valde av ännu okänd anledning att stanna kvar inne i huset. (Varför han stannade kvar bör utredas vidare).

Kvinnan greps sedermera varvid hon identifierades som studenten Margaree Little. (Det är väl ändå själva fan att man inta kan dafa amerikaner).

Offentliga Affärer har fortfarande inte riktigt hämtat sig från den chockerande nyheten, men lovar återkomma med en politisk-analytisk kommentar i sann Lena Melin/Henrik Brors-anda, i vilken Offa kommer förklara vilka implikationer denna fruktansvärda och djupt tragiska incident kan leda till, inte bara för Thomas Friedmans kemtvättskines, utan också för den uppenbarligen djupt chockade reporterskaran på New York Times, samt världsfreden, globaliseringen och de israelisk-palestinska fredsförhandlingarna.


Andra skriver intressant om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Brown är ett Ivy League universitet i Providence, Rhode Island (inte den svenska såsen), ca tre timmar nordöst om NYC (och på behagligt avstånd från Boston).

Tårtning är obehagligt.

Kristoffer Ejnermark sa...

Hahaha! Så gött! Heder åt "kommunisterna".