22 april 2008

Därför är John McCain höstens favorit

(Uppdaterad 080422 kl 14.03)
I dag finns det egentligen inget behov av att skriva något annat inlägg än ett som tipsar om den socialdemokratiska opinionsstrategen, USA-kännaren och före detta pr-konsulten Calle Melins blogg, i vilken han i en liten, lättfattligt och pedagogisk artikel på ett utmärkt sätt förklarar varför republikanen John McCain måste hållas som klar favorit att vinna höstens presidentval.

Calle Melin är värd att lyssna på när han gör den här typen av analyser därför att han antagligen är sveriges skickligaste politiska opinionsanalytiker, och dessutom sedan många år tillbaka grymt påläst på allt vad som rör amerikansk inrikespolitik.

Han kan dessutom knappast anklagas för att ha en personlig övertygelse eller dragning åt republikanernas håll, varför det gör hans analys ännu mer trovärdig.

Bloggaren Stefan Olsson, före detta forskarkollega till Calle Melin, fyller i sin blogg på med en mediekritisk kommentar till Melins analys som det ligger mycket sanning i.

Ps. Läs även om hur världens bästa dagstidning, Financial times, resonerar när den stöttar Obama och tycker att Hillary Clinton bör erkänna sig besegrad och sluta fjanta runt i en strid som hon de facto förlorade redan för ett par månader sedan. Ds.


Andra skriver intressant om , .

Inga kommentarer: