21 april 2008

Detta är hysteriskt roligt. Tro mig!

Under alla hjärtans dag bestämde sig Washington Post Magazine-skribenten Gene Weingarten för att låsa in sig själv i ett rum under 24 timmar. Som enda sällskap hade han fem tv-apparater, två radiomottagare och en laptop som kontinuerligt scannade politiska bloggar. Dessutom tyckte han, av någon anledning, att hans smoking var en lämplig arbetskostym för det mediegranskande knäcket.

På tv- och radiomottagarna hade han rattat in olika politiska pratprogram, fyllda med så kallade "talking heads" och "pundits" av olika politiska kulörer och kvalité som alltså alla samtidigt pratade i munnen på varandra.

Det hela slutade i princip med att han blev skvatt galen, och bland annat skruvade upp volymen på en av tv-appareterna till max för att se hur många trappsteg det fanns på den grafiska volymdisplayen som återges på tv-skärmen.

Läs hans granskande reportage här, och framförallt, lyssna på hans berättelse i radiokanalen NPR:s mediemagasin On The Media.

Eller som han själv skriver i ingressen till sin rapport från frontlinjen:

"One man with more courage than brains sacrifices himself on the altar of punditry, and, in so doing, fails to redeem us all."


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: