04 april 2008

Liberal pratradiostjärna avstängd efter att hon kallat Clinton för hora

(uppdaterad 080404 kl. 17:18)
Det liberala talkradionätverket Air Americas stora stjärna och affischnamn Randi Rhodes har med omedelbar verkan stängts av från sitt arbete som programledare för sin dagliga pratradioshow.

Anledningen är att hon vid ett privat standup-framträdande på en nattklubb i San Francisco den 22 mars för ett slutet sällskap - alltså inte i hennes radioprogram - kallat Hillary Clinton och hennes nära medarbetare Geraldine Ferraro för horor:

"Geraldine Ferraro turned out to be the David Duke in drag. Who knew", sade Rhodes och fortsatte, "What a whore Geraldine Ferraro is, she's such a fucking whore."

Några minuter senare sade Rhodes, "Hillary is a big fucking whore too", och fortsatte anklaga Clinton för att försöka påtvinga sig demokraternas presidentnominering genom att manipulera partikonventdeltagare, "Oh, fuck you, okay, fuck you" sade hon.

Sedan en åhörare i publiken filmat hennes framträdande och lagt ut det på YouTube tog det alltså inte lång tid innan hon suspenderades på obestämd framtid från sitt radioprogram. I en skriftlig kommentar till avstängningen säger Air Americas styrelseordförande Charlie Kireker följande torsdagen den tredje april:

"Air America encourages strong opinions about public affairs but does not condone such abusive, ad hominem language by our Hosts."

Randi Rhodes har på senare tid profilerat sig som en hårdför liberal kritiker av Hillary Clintons kampanj och hennes negativa angrepp på Barack Obama, som enligt Rhodes enbart splittar demokraterna och gynnar John McCain.

Det att svårt att inte se det ironiska i händelsen, eftersom Ferraro själv petades från Clintons kampanj för ett tag sedan efter att hon attackerat Barack Obama och till journalister sagt att han endast kommit dit han är i dag på grund av att han är svart.
----
Uppdatering: Filmbilderna togs ursprungligen av en filmstudent som gjorde en dokumentär om radioproducenten och chefen John Scott på KKGN, den Air America-station i San Francisco som bjudit in Randi Rhodes till nattklubben och arrangerat kvällens evenemang för sina lyssnare. Han filmade hela framträdandet, varvid folk på radiostationen bad att få ta del av hans bilder så de kunde lägga ut dem på deras sajt i efterhand. Efter att bilderna legat på sajten ett tag plockade en besökare hem dem och klippte ut den snutt i vilken Rhodes kallar Clinton för hora, varefter filmsnutten lades upp på YouTube och så började drevet gå.

Uppenbarligen ser vi en ny trend här. I årets primärvalssäsong är det inte bara politiker som offras på slaktbänken. Det drabbar journalister också. Tidigare i år stängdes MSNBC-reportern David Shuster av efter att han anklagat Hillary Clinton för att ha "pimpat ut" sin dotter genom att be henne ringa demokratiska superdelegater och lobba för sin mor i samtal med dem.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: