04 juni 2008

DN utser Hillary Clinton till president i USA

Jag kan inte låta bli att reprisera mig själv. Så, varsågoda:

Best of Dagens Nyheter III.

I artikelserien Best of har vi nu kommit till en osignerad huvudledare i Dagens Nyheter som sannolikt har skrivits av ledarredaktionens utrikeskolumnist Per Ahlin.

Rubrik: Nästa president

"Med ett år kvar till presidentvalet tyder det mesta på att Hillary Clinton kommer att vinna. /.../

Några sådana lär inte komma till stånd, åtminstone inte i år, och redan i början av februari vet vi vilka kandidaterna är.

Allt kan visserligen hända i politiken, och en månad är en ocean av tid i en valrörelse, men det ska mycket till för att de inte ska heta Rudolph Giuliani och Hillary Clinton, två politiker med bas i New York. /.../

Obama har länge framhållits som den starkaste av de två. Han är ung och karismatisk, han är en lysande och engagerande talare som förebådar förnyelse. Hans konsekventa motstånd mot Irakkriget har också gett honom åtskilliga pluspoäng i en tid då amerikanerna helst bara vill att USA ska dra sig ur. Men Obama har haft svårt att freda sig mot kritik för att han är otydlig, och på senare tid har det gått att skönja en viss desperation i hans agerande.

Varken Obama eller Edwards ska räknas bort, men det är Hillary Clinton som kopplat greppet. /.../

Hillary Clinton har erfarenhet, pengar, inflytelserikt stöd och genomtänkta ställningstaganden. I vissa delstater kan hennes mans flitiga kampanjande fälla avgörandet. /.../

Vi lär få se ett mer samarbetsvilligt och lyhört USA under president Clinton. Och det får positiva konsekvenser också för oss."
Dagens Nyheter 2007-11-04

Ha den här artikeln i bakhuvudet när du läser samme Ahlins tvärsäkra dagsfärska analys om att Clinton kommer bli Obamas vicepresidentkandidat.

Andra skriver intressant om , , .

3 kommentarer:

Gunnar sa...

Är det någon som tar DN på allvar längre?

Andreas sa...

Bra fråga. Möjligtvis gör skribenterna på DN det.

Jonas V sa...

Dessutom skrev Barbro Hedvall att Royal skulle vinna i Frankrike innan valet för att efter valet skriva att det aldrig var något snack om att Sarkozy skulle vinna.