21 maj 2008

Ted Kennedy förd till sjukhus - har fått hjärntumör

Den demokratiska senatorn Ted Kennedy har drabbats av en hjärntumör, meddelade läkarna på ett sjukhus i hans hemdelstat Massachusetts under tisdagen.

I lördags fördes 76-åriga Ted Kennedy till sjukhus efter ett plötsligt anfall, och i tisdags meddelade så läkarna på Massachusetts General Hospital att Kennedy har en så kallad "malignant glioma in the left parietal lobe", för att tala ett språk som appellerar till alla Greys anatomy-fans.

Men trots hjärntumören mår Kennedy efter omständigheterna bra, och kan bland annat prata med folk i telefon, meddelar sjukhuset. Men tumören betyder rimligtvis att Kennedy inte kommer kunna göra lika stora insatser för Barack Obama under sommarens och höstens kampanj, som han annars skulle ha gjort.

Ted Kennedy har redan tidigare meddelat att han stödjer Obamas kandidatur, och också gjort flera offentliga framträdanden med honom i primärvalen.

Ted Kennedy är den yngsta och enda kvarvarande av de tre bröderna Kennedy - John F Kennedy, Robert F Kennedy och Ted Kennedy själv, som alltså i praktiken är så nära en levande politisk legend man kan komma i USA.

Han har suttit i senaten för delstaten Massachusetts sedan november 1962, vilket gör honom till den senator som för närvarande har suttit näst längst i senaten, endast överträffad av demokraten Robert Byrd från West Virginia, (född 1917 och invald i januari 1959).

Johan Ingerö skriver bra om Ted Kennedys karriär, och den skandalomsusade bilolycka som för alltid förstörde Teds chanser att gå i sin storebrors fotspår och en dag själv få arbeta i ovala rummet.


Andra skriver intressant om , .

Inga kommentarer: