19 maj 2008

Om vikten av att koordinera budskap

I ett tal i torsdags morse i veckan som gick, lärde oss president Bush vikten av att koordinera budskap vid en attack, eller snarare innan man attackerar sin politiska motståndare.

Torsdagen den 15 maj höll Bush ett tal i Knesset, det Israeliska parlamentet. Under talet attackerade Bush Barack Obama och jämförde honom med folk som kröp för nazismen under 1930-talet, eftersom Obama upprepade gånger poängterat vikten av att USA inleder samtal med samtliga parter i konflikten i Mellanöstern, däribland Iran och Syrien.

Det fanns bara ett litet problem, påminner oss Jamison Foser på den progressiva mediegranskande organisationen Mediamatters.org, och det var att George Bush försvarsminister Robert Gates bara timmarna innan Bush attackerade Obama sagt exakt samma sak som Obama, nämligen att USA måste "sätta sig ned och prata med Iran", enligt vad Washington Post rapporterar.

Det märks att "Bushs hjärna", den mångåriga nära rådgivaren Karl Rove, har lämnat jobbet i Vita huset.

Därför väntar jag också med spänning på att Dick Erixon driver sin linje i mål och kräver att Bush sparkar sin försvarsminister. För visst är det lite farligt att USA har en chef i Pentagon som sprider "dåraktiga villfarelser", eller hur?


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: