23 mars 2008

Är Messias återuppstånden

Jag vet inte om det är påsken som har influerat mig att göra den här analysen, men jag kan inte låta bli att undra om likheterna - som är ruggigt slående - verkligen bara är en slump?

Ni kan storyn vid det här laget, och jag utgår från att den rimligtvis hyfsat kvalificerade läsarskaran som hittar fram till den här bloggen inte behöver få den rekapitulerad för sig. Men i kortversion handlar den om att Jesus föddes och Betlemsstjärnan ledde de tre vise männen fram till krubban och så korstfästes han och, ja ni kan storyn som sagt var.

Den finns för övrigt också filmatiserad ett antal gånger, på senare tid bland annat i de utmärkta filmerna Matrix och Gökboet, om ni mot förmodan inte har läst den skriftliga urspungsversionen.

I vilket fall som helst så läser jag den här bloggen, och tittar intresserat på den här nyheten, och konstaterar att smällen skedde för cirka 7,5 miljarder år sedan, men att ljuset först nu, i samma stund som Obama höll sitt historiska tal om rasfrågan i USA, nått fram till oss på jorden.

Frågan kvarstår alltså. Är dessa två incidenter bara en slump, eller? Kan det kanske vara så att Barack Obama inte är en vanlig dussinpolitiker vilken som helst, utan en man ämnad för större uppgifter?


Andra skriver intressant om , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var mer än en stjärnsmäll. Inom en 24-timmars period observerades 5 gammablixtar varav den du observerat var en (den starkaste och mest avlägsna observerade). Normalt observeras ett par i veckan, lika många inom så kort period har aldrig observerats förut. Messias födelse eller Obamas tal har jag inte sett som förklarande faktor. Däremot avled tidernas mest kända science fiction författare, Arthur C Clarke, omedelbart före händelsen, så om kosmos vill säga oss nått verkar det mest trovärdigt att det har samband med detta

Andreas sa...

Tack för klargörandet.

Torgny sa...

Om någon fortfarande tvivlar om Obama är Messias, se hans tal om utrikespolitik.


http://www.youtube.com/watch?v=zYBaiXQoI5Q