27 mars 2008

Hillarys lögner leder till dagens citat

Dagens citat borde snarare kallas gårdagens citat, eftersom det kommer från den tyske rikskanslern Otto von Bismarck, allmänt kallad "järnkanslern", och sannolikt den mest inflytelserika europeiska politikern under senare delen av 1800-talet:

"Det finns inga lögner som är så stora som de som kommer före bröllopet, efter jakten och under valrörelsen."

Jag kom att tänka på det apropå Hillary och Chelsea Clintons omdiskuterade resa till Bosnien i mars 1996 under vilken hon enligt egen uppgift skall ha lämnat planet på flygplatsen i Tusla springandes till skydd, eftersom flygplatsen låg under beskjutning av krypskyttar. En uppgift som sedemera inte visade sig vara hundraprocentigt korrelerad med verkligheten, eftersom hon togs emot nedanför flygplanstrappan av en liten flicka som överlämnade blommor till henne.

Jag undrar hur snacket gick mellan Bagdad-Bob och hans närmaste medarbetare i Hillarys högkvarter efter inslaget i CBS tv-nyheter som granskade hennes minnesbild av landningen? Kanske något i stil med Lorry, det närmaste vi haft ett Saturday Night Live i svensk tv.

- Åh fan, inte trodde jag en journalist skulle kolla det här. Trodde du att de skulle göra det?
- Tänkte inte på det.

Ps. Finns det någon som verkligen tror att Clintons dåvarande livvakter ens skulle ha tillåtit henne att stiga av flygplanet och än mindre sedan tvingas springa gatlopp till bilen på grund av att de blev beskjutna av krypskyttar? Ds.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: