03 mars 2008

Bagdad-Bob är Clintons talesman

Det är säkert. Jag lovar. Bagdad-Bob, Saddam Husseins legendariska informationssminister och talesman under Irakkriget, har återuppstått i USA.

Ja, kanske inte han personligen, men Hillary Clintons kommunikationschef Howard Wolfson måste ha gått i samma pr-skola som Muhammed Saeed al-Sahaf, alias Bagdad-Bob. Undrar om han har en bild av honom uppsatt på sitt kontor i Clintons kampanjhögkvarter?

I söndagens program i tv-kanalen ABC levererade Howard Wolfson följande replik som har alla ingredienser för att bli en klassiker:

- Det jag säger är att tisdagen ska bli vår stora dag. Vi kommer att vinna den här nomineringen. Kampen måste fortsätta efter Ohio och Texas.

Det får mig att tänka på den gode informationsministern Bagdad-Bob och några av hans klassiska soundbites:


"There are no American infidels in Baghdad. Never!"

"My feelings - as usual - we will slaughter them all"

"Our initial assessment is that they will all die"

Howard Wolfson borde reflektera över vad Richard Cohen ger Hillary Clinton för råd i en krönika i nättidningen Realclearpolitics:

"Här är mitt svar: Sluta kampanja. Bevisen är överväldigande. Ända sedan supertisdagen så sjunker Clintons opinionssiffror så fort som hon sätter sin fot i en delstat".

Ps. This Week, ABCs prestigefyllda politiska söndagsmagasin, leds av programledaren och journalisten George Stephanopoulos, tidigare kommunikationschef åt Bill Clinton under valkampanjen 1992. Är världen liten, eller vad? Ds.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: