15 februari 2008

Vad kan sänka Obama? - Ann Coulter har svaret

Dagens citat kommer från den alltid lika oefterhärmeliga republikanskt hårtslående omslagsbruden Ann Coulter:

"Ett par primärvalsegrar till så kan B. Hussein Obama tända en cigg under ett tv-sänt tal och ändå bli nominerad. Det ser ut som om det enda som kan stoppa honom nu är att Al Gore uttalar sitt stöd för honom".

Hos CNNs talkshowkung Larry King deltar demokraten James Carville regelbundet i den politiska panelen som kommentator. 1992 var James Carville kampanjstrategen som ledde underdogen Bill Clinton till seger först i primärvalet och sedan i presidentvalet. Under både onsdagens och torsdagens program den 13 och 14 februari sa Carville att om Hillary Clinton blir nominerad kommer vi ha sett den största poltiska comebacken i amerikansk politisk historia. Enligt honom krävs det att Clinton vinner i samtliga tre primärval i de tre stora kvaravarande delstaterna Texas, Ohio och Pennsylvania för att det ska vara möjligt. Och den strategin har redan den tidigare Clintonstrategen Dick Morris dömt ut som fullständigt osannolik.

Samtidigt på hemmaplan visar den utmärkta tidningen Fokus att även den kan trampa snett. I en artikel i fredagens tidning visar redaktionen att den är ganska så out off touch med läget i primärvalen i USA just nu. I artikelförteckningen står följande:

"(sidan) 46. Efter Bush. Världen kommer bli besviken om den väntar sig en helt ny utrikespolitik efter Bush. Fokus har träffat mannen som kan bli Hillary Clintons utrikesminister".

Kan det kanske bero på att de båda Fokusprofilerna Martin Ådahl, före detta utrikesredaktör på Finanstidningen, och Katrine Kieolos är uttalade Clintonanhängare, och att USA-kännaren och chefredaktören Karin Pettersson är tidigare medarbetare till Pär Nuder under hans tid på finansdepartementet? Pär Nuder är uttalad Clintonlojalist och den aktiva svenska socialdemokrat som bäst kan amerikansk politik för närvarande. Eller trampar jag måhända runt i konspirationsträsket nu?

Till sist noterar jag efter att ha läst den här tankeväckande bloggen att Obama vann sin Grammy i fel kategori. Han borde inte ha vunnit den i klassen best spoken word album. Istället borde han naturligtvis ha tilldelats den i kategorin best gospel performance.


Andra skriver intressant om , , , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dom borde läsa Citadel av White

Arvan sa...

Tack för upplysningen om Focus-medarbetarna. Tidningen har fått en del kritik för att vara för pro-demokratisk. Jag läser själv fokus, men riktigt vad du syftar på med "out of touch" förstår jag inte

Andreas sa...

Arvan,

Vad jag menar är att jag delar en rad bedömares analyser att det i praktiken redan är klart att Obama kommer bli demokraternas presidentkandidat i valet i höst. Och den analysen har gått att göra redan för mer än en vecka sedan, alltså under tiden som Fokusredaktionen planerade innehållet i veckans nummer av tidningen.

Därför var det lite dålig tajming av Fokus att intervjua Clintons utrikesrådgivare Strobe Talbot i veckans nummer. Istället borde de ha intervjuat och/eller profilerat Barack Obamas utrikespolitiska råddgivare.

Jag får väl göra det jobbet här på bloggen antar jag.