14 februari 2008

Bill Clintons kampanjchef: "Obama vinner"

Under onsdagen kom ett oväntat utspel från en gammal och mycket lojal och trogen Clintonsupporter som säkert fick det att svida i hjärteroten på paret Clinton. David Wilhelm var kampanjchef för Bill Clintons presidentkampanj 1992. I ett framträdande hos CNNs Larry King den 13 februari kom han ut som Obamasupporter.

Han har valt att inte enbart uttala sitt formella stöd för Barack Obama utan också ansluta sig till Obamas kampanjstab i vilken han från och med nu ingår, berättade han för Larry King. Han är dessutom superdelegat på demokraternas kommande partikonvent i augusti.

Wilhelm förklarade för Larry King varför han efter mycket tvekan har anslutit sig till Obamas läger.

"Först och främst så vinner han i en match man mot man gentemot senator McCain. För det andra så har han bevisat i primärval efter primärval efter primärval att han kan attrahera oberoende väljare, och dessutom vissa republikaner. Det är nästan otroligt att se att uppgifter från vallokalsundersökningarna i Virginia visar att åtta procent av republikanerna skulle rösta på Barack Obama i själva presidentvalet", sade David Wilhelm och fortsatte:

"För det tredje, och det här lärde jag mig av James (Carville, Bill Clintons kampanjstrateg 1992, numera kommentator på CNN), är nyckeln till att vinna en presidentkampanj att fokusera på dina komparativa fördelar. Vi kommer aldrig att kunna slå McCain i erfarenhet, men vi kan vinna på förändring, vinna på framtiden, vinna på idealism, vinna på att vädja till det gemensamma bästa. Och Barack Obama förstår den komparativa fördelen och kan och kommer att driva den".

Wilhelms första konkreta uppgift blir att arbeta med Obamas kampanj inför primärvalet i Ohio, där han bland annat jobbar med tv-reklamen som Obamas kampanj ska sända på delstatens tv-stationer inför primärvalet tisdagen den fjärde mars.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: