08 april 2008

Anders Borgs haveri på Svenska Spel

Ok, jag har inte bara USA:s presidentval i huvudet, även om det är lätt att tro det vid ett besök på den här bloggen. I bland har jag faktiskt också lite andra funderingar rörandes ämnen som inhemsk ekonomisk politik, varumärkesbyggande, bolagsstyrning, maktspel och veckans engelska stryktipskupong.

Därför läser jag med stort intresse den hittills bästa analysen av det mer än lovligt konstiga bytet av klubbsvingare på ordförandeposten i Svenska Spel som finansminister Anders Borg fattat beslut om att genomföra.

Pontus Schultz, chefredaktör på Veckans Affärer, skriver i ett intressant blogginlägg betitlat Katastrofen på svenska Spel om varför hr statsrådet Anders E Borg gjort bort sig big-time när han bytte den bevisligen dugliga ordföranden i Svenska Spel, Anders Gustafzon, mot den medialt högprofilerade spelkritikern, ambassadören och satellit-tvmotståndaren Margareta Winberg.

Pontus Schultz kommer få rätt i sin analys, kom ihåg var ni läste det först!

Ps. Kommer ni ihåg hur Anders Borg blev utbuad på moderaternas partistämma i Gävle när han gick upp i talarstolen och skulle tala de ideologiska spelmonopolmotståndarna som var i stor majoritet bland stämmoombuden till rätta, genom att använda socialdemokratiska statskamerala argument till försvar för sin ståndpunkt om behovet av att bevara det svenska spelmonopolet? Det är när man ser den ytterst dugliga nationalekonomen Anders Borg göra bort sig på det viset som man starkt misstänker att karln inte begriper sig särskilt mycket på politik, vilket kan tyckas lite bakvänt eftersom hans nuvarande jobb är ganska så politiskt. Ds.


Andra skriver intressant om , , , .

2 kommentarer:

Rommedahl sa...

Pontus gör ju ingen analys alls... helt ointressant länk.

Andreas sa...

Där har vi olika uppfattning Rommedahl. Pontus beskriver och analyserar den med stor sannolikhet kommande mångmiljardförstöring av företaget och varumärket Svenska Spel som inträffar när spelmotståndaren Winberg lägger om kursen för bolaget som hon just har tagit över ordförandeklubban för.

Jämför med vad staten har tjänat på att bygga upp varumärket Absolut i Vin och Sprits regi, så förstår du vad jag menar med kapitalförstöring i det här fallet.