07 april 2008

Anders Borg hoppas på Obama

I den kanske bästa intervju som gjorts med finansminister Anders Borg sedan han tog över rodret på finansen frågar Tidningen Vi:s rutinerade politiska reporter Anita Kratz i aprilnumret hur den moderata finansministern ser på det amerikanska presidentvalet i höst:

"Fredrik Reinfeldt har tidigare på dagen förvånat riksdagsjournalisterna genom att avslöja att han gärna skulle se demokraten Barack Obama som USA:s president. Moderaterna brukar annars hålla på de republikanska kandidaterna. Nej, Anders Borg har inte talat med Fredrik Reinfeldt om Obama som favorit, eller över huvud taget om vilken kandidat de skulle föredra. Jo, de har naturligtvis diskuterat USA:s finansiella oro, presidentvalet, och Clintons.

Men då har det inte handlat så mycket om Hillary utan främst om Bills skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare som han genomförde under sin tid som president. Det har inspirerat Anders Borg till idén om jobbskatteavdraget som alliansregeringen genomför.

Visst liknar Anders Borgs analys den som Fredrik Reinfeldt lade fram några timmar innan jag träffar Borg. Och han landar i samma slutsats, formulerad nästan identisk med statsministerns.

- Ingen av republikanerna har en jobbagenda. Det har inte riktigt Hillary heller. Så Obama ligger närmast, säger Anders Borg."

Ps. Offentliga Affärer rekommenderar varmt sina besökare att läsa intervjun med hr statsrådet Anders E Borg. Den är läsvärd. För övrigt är Tidningens Vi:s utnämning till Årets Tidskrift synnerligen välförtjänt. Ds.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: