08 februari 2008

USAs bästa politiska tv-program nu i Sverige

Glädjade nyheter för alla svenska fans av amerikansk politik. Sedan i måndags sänds USAs mest uppmärksammade politiska nyhetsprogram på senare år, den humoristiska dagliga pratshowen The Daily Show med John Stewart, på svenska kanal 9 på sen kvällstid med repris på förmiddagen dagen efter. Programmet sänds med en veckas fördröjning i Sverige:

"ETT NYHETSANKARE, FEM KORRESPONDENTER, NOLL TROVÄRDIGHET.
Om du är trött på stelheten i Rapports nyhetssändningar ska du inte missa The Daily Show med John Stewart. Varje vardagkväll bjuder John Stewart och hans korrespondenter på en halvtimmes nyhetsrapportering som saknar allt som har med objektivitet, journalistiskt integritet eller noggrannhet att göra. Programmet tar en alternativ och enligt många en mer realistisk syn på nyheterna, trenderna och händelserna inom politiken, sporten, populärkulturen och nöjesvärlden."

En ganska träffande beskrivning av The Daily show hämtad från kanalens hemsida. Fast att påstå att det saknar trovärdighet är bara halva sanningen. Under senare år har programmet enligt undersökningar visat sig vara det nyhetsprogram som politiskt intresserade amerikanska yngre människor tittar allra mest på. Det har alltså fler tittare i den målgruppen än vad de stora nätverkens traditionella nyhetsprogram har.

Vidare rapporterar Dagens Media att Viacom-bolaget MTV Networks Comedy Central, kanalen som producerar The Daily Show, har sökt sändningstillstånd i det svenska digitala marknätet.

Comedy Central visar inte bara John Stewarts succéprogram, utan också spin-offen The Colbert Report, som är en lysande drift med, och parodi på, amerikansk konservativ politisk tv som Fox News mest uppmärksammade program O´Reilly Factor med Bill O´Reilly.


Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: