07 februari 2008

Clintons kampanjstab arbetar gratis

Hillary Clintons kampanj har hamnat i en ekonomisk knipa, rapporterar tv-kanalen MSNBC. Det tvingar delar av hennes kampanjstab, däribland hennes kampanjchef Patti Solis Doyle, att arbeta gratis utan lön.

En källa säger till MSNBC att kassabristen beror på att Clinton spenderade alltför mycket pengar under primärvalet i Iowa, och att felet ska vara just Solis Doyels. Samtidigt har Hillary Clinton berättat att hon har satsat 5 miljoner dollar ur den egna plånboken på sin kampanj för att stärka upp finanserna inför den fortsatta striden.

Det kan ställas i kontrast till det historiska insamlingsrekord som Barack Obama åstadkom under januari månad då han drog in 32 miljoner dollar i bidrag till sin krigskassa. Dagen efter supertisdagen stärktes hans kassa dessutom med ytterligare 3 miljoner dollar, som kommit in via bidrag insamlade på nätet. Som jämförelse drog Clinton in 13.5 miljoner dollar under januari plus de 5 miljoner som hon satsar ur egen ficka, uppger ordföranden för kampanjen Terry McAuliffe.

"Vi kommer ha finansiella resurser för att kunna tävla," säger Clintons chefsstrateg Mark Penn i en kommentar och fortsätter, "men vi kommer troligtvis ännu en gång inte kunna satsa lika mycket pengar som den andra sidan".

Pengar är inte allt, och Clintons kassa är inte tom. Men att hennes stab tvingas arbeta utan lön är en indikation på problem och att allt inte står rätt till i hennes läger. Fortsättning lär följa.


Andra skriver intressant om , .

Inga kommentarer: