22 januari 2008

Sverige enligt Bill O`Reilly

Den prestigefyllda amerikanska dagstidningen Washington Post borde ges ut i Sverige. Det föreslår den kontroversiella och provokativa tv-stjärnan Bill O´Reilly på Fox News.

I kolumnen "Gud och presidentvalet" skriver tv-stjärnan om kolumnisten Harold Meyerson på Washington Post. O´Reilly lyckas, i det för en svensk läsare något osannolika sammanhanget, med att samtidigt attackera Meyerson och förklara hur han ser på Sverige och föreslå att Washington Post börjar publicera en edition här hos oss.

Det som fått O´Reilly, känd för att be gäster i sin talkshow att hålla käften (shut up), att lacka ur är Meyersons kolumn "Hard-liners for Jesus". I den analyserar Meyerson den kristna högern och republikanerna. Han ser de republikanska presidentkandidaterna Mitt Romneys och Micke Huckabees ständiga hänvisningar till Gud som ett konstitutionellt problem, eftersom de amerikanska grundlagsfäderna gjorde mycket klart att det inte skulle finnas något religiöst test för personer som kandiderar till ett offentligt ämbete i USA.

På följande underhållande sätt beskriver Bill O´Reilly Sverige:

"Ah, Sverige, ett land med nio miljoner invånare som, troligtvis, ånjuter det mest "progressiva" politiska systemet på jorden. Den kvasi-socialistiska regeringen tillhandahåller rättigheter från vaggan till graven, de flesta svenskarna gifter sig aldrig, och det mesta är socialt acceptabelt. Förresten, runt 85 procent av svenskarna tror inte på Gud. Harold Meyerson skulle älska Sverige. Washington Post borde börja publiceras där. Vilket land! Inget tjafs om Gud, ingen av denna tarvliga "stinkande skenhelighet". Bara en enormt hög självmordsfrekvens samtidigt som alla pysslar med sitt".

Andra skriver intressant om , , , , , .

11 kommentarer:

Christoffer sa...

Bill O borde kolla upp fakta innan han spyr ur sig sina tröttsamma idiotier.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate


/C

Peter sa...

Ja, fakta blev nog lite fel. 53 procent är den senaste siffran på de som säger sig tro på Gud, nästan lägst i världen förvisso, men i alla fall lite mer än 15:
http://sydsvenskan.se/sverige/article240477.ece

Attila sa...

Jäkligt kul hursomhelst!
Vår syn på amerikaner är ju inte heller särskilt nyanserad.

snoop dog sa...

Fuck Bill O`Reilly!

Krigsblogg 2007 sa...

Billo korrigerade just nu 31 jan kl 18.37) självmordsstatistiken på sitt radioprogram... Han säger nu att Sverige ligger tvåa efter Finland...

Resonemanget var att det är klart att länder som Sverige har råd med allmän och skattefinansierad sjukvård eftersom så många redan har tagit livet av sig...

Jag älskar honom...

/Erik v d Heeg

Andreas sa...

Bill O´Reillys korrigering är stor humor. Och ännu bättre blir det när man betänker att hans radioprogram heter No spin zone...

Anonym sa...

Enligt WHO snittar Sverige ungefär 13 självmord per 100 000 invånare och år. I USA är snittet drygt 11. Ingen större skillnad alltså. Och det finns en rad länder med högre självmordsfrekvens än Sverige.

Anonym sa...

O'Reilly är en jävligt skön snubbe. Det behövs folk som står upp för politiskt inkorrekta åsikter i stället för att slicka folk i arschlet hela tiden i denna mesighetens tidevarv. Snart blir det väl tillåtet att gifta sig med sitt barn om ingen säger ifrån. Haha, har ni sett när han blir förbannad på YouTube? Jag har aldrig skrattat så mycket på så länge...

Dennis sa...

"Do you understand what the New York Times, and the far left wants? They want to break down the the white Christian male power structure of which you are a part, and so am I..." -Bill O'Reilly till John Mccain (finns på youtube).

Gluddmob sa...

Bill O´Reilly är livsfarlig. Kan inte dra mig till minnes någon med dylika åsikter som haft sådant inflytande tidigare. Han är inget att skratta åt. Han är fan lika farlig som Hitler. Man blir ju mörkrädd när man ser att folk tycker han är "skön" och "rolig".

ACE sa...

i Sverige låter vi iallafall folk ta livet av sig själva och frivilligt istället för att staten sköter saken.