02 juli 2008

En inblick i den lojala ledamoten Svenssons FRA-resonemang

Det är nästan lite roligt den där bloggen, som tillhör den lojala riksdagsledamoten Ingvar Svenssons (kd). Efter att inte ha skrivit ett inlägg på tio månader tycker alltså den lojala ledamoten Svensson att det är dags att ta äpplet från munnen och meddela menigheten varför han stödjer den liggande FRA-lagen, såsom proppen var utformad innan försvarsministern Tolgfors kom tillbaka med ett kompromissförslag i elfte timmen.

Att den lojala ledmoten Svensson tycker att allianskollegorna Federley och Johanssons agerande i sakfrågan är åt helvete (om man nu får skriva så om en kådisblogg?) framgår tydligt och klart redan i blogginläggets första mening:

"Vart är Allians för Sverige på väg när den låter sig styras av svansen av egotrippade gaphalsar?"

Missa inte att läsa kommentarerna till inlägget och den lojala ledamoten Svenssons svar på dessa. Bland annat visar följande kommentar att han inte viker ned sig i första taget:

"Skulle alla springa omkring och rösta som de vill skulle vi ha kaos i riksdagen. Men så sofistikerade resonemang går väl inte hem hos detta auditorium."

Ps. Apropå att svansen styr, eller hur det nu var. Ibland faller inte äpplet långt från trädet. Det är nämligen så att den enda borgerliga ledarskribenten i svensk press som är för FRA-lagen (mig veterligen) är Smålandspostens Marcus Svensson, son till just Ingvar Svensson. Det ni! Ds.


Andra skriver intressant om , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Läste precis ett inlägg som löd "Stekare mot FRA - utläggningen"

WTF?! Det verkar vara rätt seriöst dessutom...
Kolla själv: http://www.finest.se/userBlog/?uid=6&beid=1009278