02 juli 2008

Debatten förs på Obamas hemmaplan

Jag upptäcker att jag har missat att tipsa om panelkollegan Pär Henrikssons genomgång av opinionsläget i det amerikanska presidentvalet. Han har tittat på vilka sakfrågor det är som engagerar väljarna, och hur Obama respektive McCain är positionerade i dessa. Intressant läsning och föredömligt kortfattat.


Andra skriver intressant om , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

ULF EKMAN= OBJEKTIV KRISTENDOM, HJÄLPA ANDRA (UTTAL), INDOKTRINERING (HJÄRNSPÖKE), LIVSFÖRING/VAL AV BANA OCH FRI VILJA (OCH FÖRVILLA FÖR ANDRA= EGENINTRESSET)= KORRELATION UTNYTTJA ANDRA. Den drivkraften som är viktigast. Andras beroendeförhållande (känna sig mäktig) och projicera inkompetens på andra och värre (brottsfrekvens= dolda faktorn).
Tro= kunskap, empiri, meta, visdom (1914= miraklernas skull= tron sorts högre kunskap jfr placebo/bluff).
Empiri för tro. Jfr farlig teori (ung antikrists ID, alla farliga maffior överallt från vetenskap/skola till institutioner och memer i samhället) som avviker från empirism, tex Mertons värden, beprövad erfarenhet (läkaretiken som prövats nyligen), kumulativt växande och att vi inte vet ens med teknik (tex göra som Jesus och vad som då väntar kring hörnet, mer omegapunktsteknologi etc).
Empiri (ärlighet, hederlighet och förnuft) = samhället ska godta (vidrighetslag eller helt enkelt arbetsmiljobrott - blogspot-com = för det är då dålig arbetsmiljö= empiri mm är vad vi kommit fram till och vad som är brottsligt/dåligt och ej utvecklande)
Jfr säkerhet yttre/inre hot (det blir viktigare och viktigare)
Jag personligen tror ju helt enkelt att tex satan= utomjordisk artexemplar (och är möjlig att döda, möjlig att få väck och internera och en dag skicka ner i en vulkan tex). Inte låsa sig till teori - ens om “Gud, Sebaot” och den som inte är gudomlig (Jesus, Dan 713 och om man läser i evangeliet som en rymdkapten som beslutar som han hör från ett komplext adaptivt datasystem etc).
Ledare, presidenter, ministrar etc = ställas mer krav (renhet som botar sjukdom= prövas inför domstol och sannolika bevis inför folket på siter, i infoblad, massmedier etc) tex Olmert (Israel sitter ju i regeringen trots mutor enligt uppgift) och Bush (pengar från Saudiaarabien) och andra fall

Lagen bygger på straff


http://missionxp.webblogg.se/ao/2006/december/

Hets mot andra länder (Kina= grisens folk, ryssland= gog och mog, muslimerna och dess religion= grövsta hetsen med bilder bla Muhammed i paradiset där han inte fick vara enligt ett omdöme som är brottsligt och bidrar till brott och inre hot/frid i samhället och ska bedömas som mkt brottsligt enligt bla EU:s FRA som vill höja straffvärdet - inte för att jag är för EU men...)

"Kristna" siter och andra religiösa= inte ska vara tillåtet (bara bloggar och då kanske någon klassificering om det är risk för hets mot folkgrupp)