13 maj 2009

Stjärnan i Top Gun satsar på politiken

I efterdyningarna av Obamas snabba klättring från i princip ingenting till presidentämbetet på blott fyra år, och Arnold Schwarzeneggers rekordsnabba karriär i den kaliforniska politiken ryktas det nu om om att fler Hollywoodstjärnor leker med tanken på att satsa på en politisk karriär.

Den rutinerade och mångåriga politiska journalisten Lloyd Grove har i webbtidningen The Daily Beast tittat närmare på ett av de hetaste namnen som undersöker möjligheterna att efterapa guvernör Schwarzeneggers sidbyte - Val Kilmer.


Skådespelaren vars långa filmkarriär innehåller roller som den coola piloten Iceman i Top Gun och den ännu coolare rollen som bankrånaren Chris Shiherlis i Heat, undersöker med politiska konsulters hjälp möjligheten att för demokraternas räkning ställa upp i guvernörsvalet i delstaten New Mexico nästa år. I så fall skulle han ställas mot den nuvarande demokratiska viceguvernören Diane Denish i primärvalet, eftersom den sittande demokratiska guvernören Bill Richardson inte kan ställa upp för omval.

Att Val Kilmer väljer att satsa på delstatspolitiken i just New Mexico är inte så konstigt. Han äger en 6.000 tunnland stor ranch strax utanför provinshuvudstaden Santa Fe.

Andra skriver intressant om , .

Inga kommentarer: