22 maj 2009

Fox News avslöjar klimatbluffen

"Koldixod kan inte vara giftigt. Vi andas ju det".

Den konservativt vinklade TV-kanalen Fox News är med all rätt en kanal som väcker känslor i det politiska USA. Och då talar vi om starka digitala känslor, ettor eller nollor, kärlek eller hat. Det finns sällan något lågröstat mellanting liknande den svenska utbildningsradions trumkurser sända på sen kvällstid, i Fox programutbud. Istället är det full gas hela tiden. Många av kanalens profiler ger en svensk tittare associationer till en politiserad Siewert Öholm blandad med en gnutta Janne Josefsson och kryddad med en stor dos Filip och Fredrik, om det nu går att tänka sig en sådan programledare.

"Oj, se så mycket gift jag just andades ut".

Programledaren Glenn Beck på Fox News diskuterar mer än gärna klimatfrågan och växthuseffekten och då i synnerhet koldioxutsläpp i sitt program. Med en pedagogik som ligger mitt emellan Utbildningsradion och Filip och Fredrik tar han vetenskapsjournalistiken till nya svårslagna höjder när han diskuterar koldioxid och utsläppsrättigheter med oljebolagschefen James Hackett.

Fast egentligen kan inte intervjun bekrivas med ord då det är svårt att göra den rättvisa i en text. Den måste ses, eller snarare upplevas.Inslaget är hämtat från den liberala mediegranskande gruppen Media Matters som har sammanställt ett collage bestående av några konservativa programledare i radio och TV som alla diskuterar koldioxidutsläpp på ett eller annat sätt.

Ps. Det är lätt att förstå att Fredrik Reinfeldt var Obamaanhängare i presidentvalet 2008. Hade kongressen varit republikanskt dominerad toppad med en republikan i Vita huset hade möjligheten för Reinfeldt att röja väg för en klimatöverenskommelse mellan USA, EU och Kina under Sveriges ordförandeskap i EU varit mikroskopisk, om ens det. Ds.

Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: