06 mars 2008

The art of pissing people off

"If you really want to piss of the next generation of american voters, then the superdelegates should overrule the will of the people."

Dagens citat kommer från den liberala radiostationen Air America där den verbalt slagkraftiga pratradiostjärnan Randi Rodhes, i ett meningsutbyte med en kvinnlig lyssnare tillika Clintonanhängare, förklarade vad hon tycker om idén att demokraternas superdelegater ska få avgöra vem som ska bli demokraternas presidentkandidat.

Air America startades av bland andra komikern och författaren Al Franken som ett liberalt eller progressivt vänsteralternativ i den i övrigt konservativt dominerade amerikanska pratradiodjungeln med Rush Limbaugh i spetsen som den tyngsta rösten på högerkanten.

Det går att lyssna på deras sändningar live via nätet, vilket rekommenderas för de som vill följa hur snacket går bland de hårdföra demokratiska väljarna och aktivisterna i Obama- respektive Clintonlägret.

Al Franken har för övrigt lämnat Radio America sedan en tid tillbaka, för att satsa på en egen politisk karriär för att försöka bli demokratisk senator från delstaten Minnesota. Han har på senare år skrivit en rad uppmärksammade politiska debattböcker med humoristisk touch. Bland annat boken med den fantastiska titeln "Rush Limbaugh is a big fat idiot, and other observations."

Den ärkekonservativa Rush Limbaugh som under en längre tid har drivit en hårdför kampanj i sitt program mot John McCain har dessutom just kommit ut som Clintonsupporter, i alla fall så länge som demokraternas primärval fortgår.
Han exemplifierar ånyo en av mina favoritteser: "I politiken får man ibland underliga sängkamrater."

Andra skriver intressant om , , .

Inga kommentarer: