12 juni 2009

Ett nytt parti är fött

Jag kan inte hjälpa det, men en del av mig känner djup sympati för vad de här grababrna sysslar med. Någon gång kände de att det var dags att säga ifrån. Hit men inte längre, liksom. Men istället för att nöja sig med att bara knyta näven i byxfickan och svära lite vid köksbordet så organiserade de sig politiskt.

I går handlade det om piratpartiet. I morgon handlar det kanske om Raggarpartiet.

Där finns allt, ett brinnande (för att tala Corazza Bildt-språk) engagemang, ramen till en partiorganisation, partiprogram och pr-baserat målgruppstänk.

Och en rad politiska krav som, om de formulerades på lite mer slipad innerstadsliberal politikerlingo skulle kunna omfattas av en rad storstadsliberala väljare och partiaktivister.

"Sluta idiotskatta sönder det Svenska folket, även dom som kan och vill jobba övertid."

Men också krav som ligger djupt förankrade i den svenska arbetarrörelsen.

"Mera vårdpersonal till hela vården och vårdsyrrorna ska vara så bra betalda att dom har ett smil på läpparna när dom är på jobbet bland all skit, blod, benbrott, död, missbruk etc."

Och krav som jag tror möter anklang i breda väljargrupper och som redan i dag finns politiskt formulerade av särintressen i lobbykampanjer (i det här specifika fallet bryggerinäringen).

"Fri handel med alkohol i Sverige. Då får langarna svårare att sälja fulöl åt kidsen på byn. Sluta med vansinnet att ölen produceras runt hörnet men åker ner till Tyskland för att sedan studsa tillbaka till Sverige."

Andra skriver intressant om , , .

2 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Personligen hoppas jag på att det imorgon bl a handlar om det här också, förhoppningsvis...

Anonym sa...

Tack för att du skriver om oss i Raggarpartiet. Vi har INGEN partipiska, den får hänga i sängkammaren för den som njuter av det. Vi har svart partifärg för att den innehåller ALLA andra färger. Vi är respektlösa och styrs inte av en bok som skrevs på 1800 talet. Vi lever i NUET och lider/njuter av allt som händer i Sverige av idag. Den som vill lägga parti-politiker tillhörighet på oss, lägg energin nån annanstans. För vi glider ut med våra bilar och njuter av att finnas till i verkligheten och ingen annanstans, där mumintrollet borde ha varit. Dagens politiker har INGEN verklighetsförankring och väljarna är blinda som väljer enfrågepartier till EU och troligen snart riksdagen. Nä, tacka vet jag en riktig RAGGARE som ryter till i talarstolen i det hönshus som kallas riksdagen.
Cruisa lugnt.
Mvh
Argar Farbrorn som drog igång allt.