19 juli 2008

Rockstjärnan Obama går i JFKs fotspår

Att Barack Obama tar till en del okonventionella metoder under sin kampanj kommer inte som någon nyhet. Därför är det kanske heller inte förvånande att han och hans rådgivare har valt att ta ett radikalt grepp under partikonventet i Denver i slutet på augusti, under vilket Obama formellt ska utses till demokraternas presidentkandidat.

När han håller sitt stora konventstal, under vilket han tar emot och accepterar partiets presidentnominering, kommer han nämligen inte att tala i konventscentret Pepsi Arena, utan han har istället valt att flytta talet till den stora utomhusstadion, Mile High stadium, där det amerikanska fotbollslaget Denver Broncons normalt spelar sina hemmamatcher.

Det betyder att Obama kommer tala på en arena som rymmer 80.000 personer, alltså betydligt fler än de som deltar i konventet som ombud och funktionärer, och som annars hade varit de enda som fått se honom tala live den kvällen.

Men Obama är inte den första demokraten som valt att flytta sitt så kallade "acceptance speech" till en utomhusarena. John F Kennedy valde för snart 50 år sedan att hålla motsvarande tal på utomhusarenan Los Angeles Coliseum.

Historiens vingslag går igen. Se mer om beslutet att tala på Broncos fotbollsarena i ett nyhetsinslag på tv-kanalen CBS.


Andra skriver intressant om , .

Inga kommentarer: